Kerstgedicht Lucienne - Reisverslag uit As Samawah, Irak van detkmarsfir5 - WaarBenJij.nu Kerstgedicht Lucienne - Reisverslag uit As Samawah, Irak van detkmarsfir5 - WaarBenJij.nu

Kerstgedicht Lucienne

Door: Annivaca

Blijf op de hoogte en volg

12 December 2004 | Irak, As Samawah

Terugkomend van zijn vierdaagse Long Range Patrouille trof René deze week weer veel postpakketjes in de werktent aan. We zijn gewend dat hij veel post krijgt, maar dit keer was het wel heel erg extreem. René moest zelfs drie keer naar zijn prefab lopen om al zijn post uit de werktent te krijgen.

De post die we hier krijgen is enorm belangrijk voor ons. Al krijg je nog zoveel mailtjes: een brief of een kaart van het thuisfront, ja dat doet je toch altijd wel wat (meer). Als je post hebt ontvangen, dan ben je even "in een andere wereld" ! Je bent je er dan nog meer van bewust dat je hier in die zandbak, ver van huis bent. Je gedachten dwalen dan af, en …..(slik)

Oja, niet te emotioneel worden, we waren bij de post van René gebleven. Hij had dit keer ook post voor een ieder van het detachement ontvangen. Zijn Lucienne had namelijk voor ons allemaal een cadeau gemaakt, bestaande uit een lieveheersbeestje van chocolade, een kerstbelletje, een waxinelichtje en een gedicht. René droeg het gedicht tijdens onze dagelijkse "happy hour" vol overgave voor. 'T was echt fanatastisch zoals hij dat deed !

Lucienne, namens het gehele detachement:

Bedankt voor je medeleven ! We passen goed op die René van jou. Zo zorgen we er elke avond voor dat hij op tijd in zijn bedje ligt, George dekt hem dan toe en 's nachts maken we hem om beurten wakker zodat hij regelmatig even op het potje kan. Dus maak je geen zorgen, alles komt goed !

Nu het gedicht dat wij van Lucienne hebben mogen ontvangen:

Het KMAR detachement is met de Kerst niet hier,
Jullie vieren het in het uitgezonden gebied,
Zonder lekkere wijn maar met alcoholvrij bier,
En je familie die je niet ziet,
Hooguit een telefoongesprek via de satelliet.

Daarom is kerst dit jaar een raar feestje,
Het thuisfront hier en jullie daar,
Jullie mascotte is een lieveheersbeestje,
Symbool van zinloos geweld, liefde en geluk, echt waar,
En ook nog vertrouwen, in het thuisfront en elkaar.

Kerstbelletjes rinkelen,
Een vrolijke wereld is waar ze voor staan,
Sterretjes twinkelen,
Dat zien wij hier en jullie daarvandaan,
Er wordt aan jullie gedacht, neem dat maar van mij aan.

Vandaar ook het kaartje bij dit berichtje,
Voor als het op Kerstavond donker wordt,
Dan is hier een lichtje,
Al brandt het nog zo kort,
Maak het gezellig met elkaar, zoals het hoort.

Een Vrolijke, Veilige Kerst,
Een Gelukkig Nieuwjaar,
En gezond weer terug.

Lucienne

• 12 December 2004 - 11:54

Annivaca:

Lucienne,

Ik denk dat we Pascal maar voor jou in moeten ruilen ! Dan kun jij de wekelijkse afsluiting hier verzorgen. Ik weet zeker dat we Rene hier een enorm plezier mee doen ! Alleen gaat Pascal dan op jullie kinderen passen, zou dat wel goed komen ?

Nogmaals bedankt voor 't gedicht.

• 12 December 2004 - 11:58

Ramon:

Alvast een fijna kerst mannen, dat mag wel lukken hoop ik. de tijd vliegt en vliegt voorbij, voor je het weet ben je terug.
    hou je taai met die irakezen, en onthoud, jullie zijn in onze hart, ook met kerst.. Groetjes aan alle mannen in irak.
    Ramon (Neefje uit TB)

• 12 December 2004 - 13:22

Frank:

Enorm attent van je. Iedereen heeft ademloos geluisterd naar je gedicht en het liet ons niet koud! Bedankt!

• 12 December 2004 - 13:31

Van Lucienne:

Aan het hele KMar det.:
    Graag gedaan, het was maar een kleinigheid. Uiteraard goed bedoeld. Hou de moed erin met z'n allen en probeer er toch vrolijke dagen van te maken met z'n allen. Dat doen wij hier ook.:-)

• 12 December 2004 - 15:17

Pascal:

Lucienne,

Op kinderen passen vaak gedaan, dus weet wel hoe het moet.
    Zonder gekheid, ook jij weet hoe je dichten moet.
    Ik bedank je voor je mooi gedicht.
    Wij vieren kerst met jouw waxinelicht.
    Wij vieren kerst hier met elkaar.
    Maar onze gedachten zijn bij de families daar.
    Lucienne, bedankt en tot de volgende keer.
    Want ik verwacht deze missie nog wel een gedichtje weer.

• 12 December 2004 - 16:13

George:

Bedankt voor je gedicht.
    Je hebt 13 mannen voor enkele ogenblikken stil gekregen.

• 12 December 2004 - 18:40

Casper:

Lucienne,

Ook namens mij bedankt voor je presentje. En we zullen ons zeker houden aan jouw laatst geschreven regel van je gedicht. Dan kunnen we de kerst samen met het thuisfront nog dunnetjes over doen. Maar dan niet onder de kerstboom!!!

• 12 December 2004 - 19:46

Nicoline:

Lucienne,
    Wat ontzettend lief en attent van jou !!
    En extra schouderklopje is hier wel op zijn plaats !!
    Ook bedankt, Nicoline vV

• 12 December 2004 - 21:56

Karianne:

Lieve Lucienne,

Ik ben trots op je zussie... Dat doet die mannen daar goed ennuh 13 mannen stil krijgen wauw ik wist dat je dat kon!!!

Kus je zus

• 13 December 2004 - 06:54

Rene:

Lieve Schat.

Niet alleen je gedichtje en kleine attentie, alles wat je op afstand voor mij regelt en doet is meer dan een schouderklopje waard.
    Hou van je.
    Rene

• 13 December 2004 - 09:00

Clary:

hoi lucienne,
    Erg attent van je!!!
    Het thuisfront was er ook stil van. Toch alle site lezers een fijne kerst...

• 13 December 2004 - 09:11

Clyde:

Lucienne,

Jouw gedicht brengt ons allemaal nog dichter bij elkaar. Bedankt!

Toppertje.

• 13 December 2004 - 11:47

Jolien:

haaj
    groetjes van de kappersschool !!

• 13 December 2004 - 19:51

Spekzool:

Grandioos gedicht.
    DKR we sturen nieuwe zakdoekjes.

• 14 December 2004 - 08:57

Dick:

Ik merk wel dat je collega's iets uniek hebben (zijn ze daar op geselecteerd?)Ze doen voor niemand iets onder. Hartstikke leuk gedicht trouwens! Ook al is het op afstand, door te e-mailen zijn we toch verbonden met elkaar. Veel plezier met het voorbereiden van jullie eigen kerstfeest.

Groeten Cees

• 14 December 2004 - 11:37

Tamara (Zus Van Rob, Kmar Sfir4):

Ook al is mijn broer weer veilig thuis, ik hou jullie belevenissen toch nog een beetje bij. Via deze weg wil ik dan ook alle mannen fijne feestdagen wensen en maak er (ook al zit de familie ver weg) een paar leuke dagen van! Groetjes Tamara
    PS. hoe gaat 't met het grasveld dat sfir 4 (Rob) heeft ingezaaid?

• 14 December 2004 - 11:54

SFIR-5:

Het met liefde ingezaaide grasveld is helaas door een mierenkolonie verorberd. Stuur nieuw zaad aub.

• 14 December 2004 - 21:57

Cäthy:

Lieve Lucienne, wat ben ik trots op jou.
    Goed hè René, dat gedicht van je vrouw.
    Zo mooi om die mannen een hart onder de riem te steken.
    Ik snap, toen jij het zo mooi voorlas, dat ze gingen verbleken.
    Aan het gehele KMAR detachement
    geef ik een groot compliment.
    Ver weg van huis doen jullie zo goed werk en maken toch ook nog plezier.
    Dat doet ons heel erg goed om te lezen hier.
    Wij wensen René en zijn collega's een gezellige Kerst daar met elkaar.
    En voor 2005 een heel erg Gezond en Vredig jaar!
    Lucienne tot de volgende keer.
    Jou en de meisjes zien wij gauw weer.
    O ja a big hug van je pa
    en een dikke zoen van je ma.
    Dat geldt ook voor jou René.
    Met jou als schoonzoon zijn wij erg tevree.
    Groetjes aan het gehele KMAR detachement.

• 14 December 2004 - 21:59

Van Lucienne:

Hé Pascal nou jij weer!!!!!!! Hihihihi :-)

• 15 December 2004 - 08:56

ISAF:

Een mooie site jongens!

Groetjes van de KMar collega's in Afghanistan!

• 15 December 2004 - 09:42

Annivaca:

In de rijmen op onze site,
    Kan iedereen van alles kwijt,
    De lieve woorden geven ons kracht,
    Er wordt dus toch aan ons gedacht !

• 15 December 2004 - 10:26

Mike:

Hee mike trek je het nog een beetje daar? ik hoop voor je en jullie trouwens dat je je een beetje vermaak met kerst en oud en nieuw, en hou je nog effe een paar maandjes haaks. nou de mazzel gr pim

• 17 December 2004 - 10:54

Ton:

jullie eigen dichter krijgt
    concurentie van ene Balkenende en nog wel uitgebracht op CD-rom
    vr.gr.het paard

• 17 December 2004 - 13:50

Sharif:

Dick en Frank,

Ik heb deze site via natasja gekregen en vind het een leuk stukje info, geinige foto's het ziet er gezellig uit. Frank hoe is het met sinterklaas? Dick je haar zit stukken beter zo, niets aan veranderen. vindt natas ook leuk!! let op julllie zelf. Doe de groeten aan de mannen.

• 17 December 2004 - 15:52

Wino:

Hallo George en Casper,
    Ik wil jullie vanuit het regenachtige Heerlen, alvast prettige feestdagen
    wensen. Ik weet niet of jullie in Nederland of in Irak zitten met de feestdagen. Deze wens geld uiteraard ook voor alle andere collega's

• 17 December 2004 - 19:12

Hai Maas:

Hier je aanstaande schoonzoon, groetjes van robbert, tot over 7 maanden!!!!! succes!!!

• 23 December 2004 - 09:19

Marcel:

Lucienne,

Ik wil je hartelijk danken voor het bijzondere leuke gedicht en ik wens jou en de kinderen, vanuit Irak, prettige feestdagen toe en een gezond 2005. Natuurlijk zullen we Rene in maart 2005 weer meenemen naar huis, dan heb je hem weer voor jezelf.

Groeten Marcel (niet de dichter)