Integratie
Door: Annivaca
06 December 2004 | Irak, As Samawah
Ja, dus ! De bataljonsadjudant had in al zijn wijsheid besloten dat de Sint op een Arabisch rijdier diende te worden vervoerd. Er was door hem kennelijk behoorlijk op de prijs afgedongen, want deze dromedaris was wel heel klein. Sommigen van ons dachten zelfs dat het hier om een ietwat groot uitgevallen Irakese hond ging.
Wandelend met een dromedaris aan een lijntje begon de Sint aan zijn ronde over het kamp. Het bleek een lange wandeling te worden. Pas tegen het eind van de dag zagen we de Sint weer. Bij zijn bezoek aan de “blauwe” en de “groene” KMar mochten (sterker nog, moesten !) een aantal collega’s de staf van de Sint vasthouden. Met een glimlach om zijn mond zei de Sint nog even fijntjes dat zij wel de enige juiste staf dienden vast te pakken, want voor je het weet heb je hier op het kamp een naam. Ja toch ?
Nadat enkelen van ons middels een gedicht weer op hun nummer waren gezet, was de Sint tot zijn stomme verbazing zelf aan de beurt. Jawel, de Sint is namelijk een beetje ijdel. Alle “blauwe Pieten” hebben zich hier in Irak op rituele wijze door Casper laten scheren, zeg maar gerust, kortwieken.
Frank (oeps, ik hoop dat er geen kleine kinderen meelezen) weigerde zich met een tondeuse te laten bewerken en hij beriep zich op ..., ja waarop eigenlijk ? Het detachement vond het nu tijd dat de baas zijn wilde haren ook zou gaan verliezen. Er werd gniffelend een gedicht op papier gezet en ... Het resultaat kunnen jullie op de foto’s zien !
Maar nu ook even serieus ! Ja, dat is op deze site ook mogelijk hoor. Tekenend voor de sfeer en de positie welke wij als KMar binnen de Battlegroup innemen is een opmerking die commandant SFIR5 op een gegeven moment maakte:
“De commandant van KMar blauw had zich beschikbaar gesteld als Goed Heiligman. Dit tekent de verregaande integratie van de krijgsmachtdelen die hier in Irak meer dan voortreffelijk verloopt !”
Wij lopen hier nog niet naast onze schoenen, al komt dat enkel en alleen door het feit dat hier zoveel kiezelsteentjes op het kamp liggen ...
06 December 2004 - 19:26
Hoi Ton:
waar blijf jij nu op de foto's? groetjes clou -
06 December 2004 - 20:22
Funz:
Nunz, door je nieuwe look lijk je wel 2 uur jonger dan vorig jaar om deze tijd.
PS je "horse" lijkt wel wat op Ton!
Houdt je taai taai -
06 December 2004 - 20:34
Wies:
zo te zien hebben jullie het gezellig met elkaar. hou dit zo. -
08 December 2004 - 13:57
Voor Frank:
We zijn heel trots op jou hoor Frank. Dat je zelfs de krant hier in NL hebt gehaald ! Anoek en Pim hebben de "metrokrant"op school laten zien.Veel leuke reacties gehad.
Moeten wel wennen aan je nieuwe "looks". Gelukkig is het in maart wel weer aangegroeid !!!Knuffel van Nic, Anoek en Pim. [ook van Remy] -
09 December 2004 - 11:08
FC Baklap:
Staat je goed Frank!!!
Ton, graag een foto met Feyenoordsjaal, hahaha -
09 December 2004 - 15:49
Corry En Leo:
Dag Frank, Zo te zien ben je nu je wilde haren kwijt(maar hopelijk niet alle!!!) -
09 December 2004 - 16:09
Jan En Hillie:
he kerel hoe gaat tie hebben jullie de kerstboom al staan en heb je het een beetje gezellig gemaakt he we missen je maar er gaan gauw weer 7 dagen af we tellen stug door nou ronald b de groetjes en pas goed op jezelf en elkaar xxxxxxxxxxx pa en ma -
09 December 2004 - 21:46
Mia:
Nou, Casper hartstikke leuk toch dat jij de staf van de sint mocht vast houden. Zo jongen de eerste maand zit er al weer op. Nu wordt het tijd voor de kerstboom.
veel groetjes en liefs Jos en Mia -
12 December 2004 - 02:17
Spekzool:
De Vacature brief is uit!!
De BPZ met spekzolen. -
13 December 2004 - 15:26
Rick:
Frank, eerste maand zit er dik op. Je ziet het gaat best snel als je bezig bent.
Tot voldend jaar op DHBev