De groepsfoto(s) - Reisverslag uit Bagdad, Irak van detkmarsfir5 - WaarBenJij.nu De groepsfoto(s) - Reisverslag uit Bagdad, Irak van detkmarsfir5 - WaarBenJij.nu

De groepsfoto(s)

Door: Annivaca

Blijf op de hoogte en volg

14 November 2004 | Irak, Bagdad

Eindelijk is het dan gelukt, we konden met z’n allen op de groepsfoto. Ja, dat is niet zo makkelijk als jullie denken. De dagelijkse werkzaamheden zorgen er voor dat we elke dag in de omgeving zwerven en de militaire politieman spelen.

Zo kun je ons op Camp Smitty (en ook daar buiten) bijna overal vinden. Wij hebben namelijk de term “sociale patrouille” hoog in het vaandel staan. Dat betekent dus dat wij op de verschillende kampen de wijkagent uithangen en ons gezicht op elk (onverwacht) moment om de hoek van de deur steken. We hebben zo al heel wat deurtjes opengemaakt, en wat blijkt ? We zijn nog welkom ook !

Jawel, men is er al aangewend dat wij over de kampen wandelen en zo nu en dan een bakkie komen doen. Ook aan het feit dat wij iedereen, van hoog tot laag, een hand geven en ons met de voornaam voorstellen begint men langzaam te wennen. Al hoewel ... het blijven natuurlijk wel militairen waar wij mee te maken hebben en het blijft toch wel wat vreemd voor die mannen. Maar we zeggen maar zo, alles went. Ja toch ?

En nu naar de groepsfoto. We zijn dus eindelijk met z’n allen op de gevoelige plaat vastgelegd. Na het nemen van de eerste foto (want er zijn er twee gemaakt !) is aan een ieder gevraagd wat hij dacht bij het nemen van de foto. Ik zal hieronder de emoties per persoon weergeven.

(NB Misschien is het verstandig om dit verslag eerst uit te printen en dan de foto te bekijken. De gezichten van de mannen spreken dan namelijk voor zich !)

Daar gaan we dan. Op de foto staan van links naar rechts:

Wibo: Ik heb dus een goed plekkie uitgezocht. Thuis knip ik de rest van het detachement van de foto af en dan heb ik een mooie foto van mij alleen !

Mike: Ik sta wel stoer op die foto he ? Zo’n beenholster doet ’t altijd goed.

Casper: Niemand die ziet dat ik (in mijn onderbroek) op een stoel sta.

René: Samen op de foto, da’s pas lachen !

Clyde: He René, dit noem ik nog eens een big smile.

Frank: Gelukkig, ze staan er netjes bij en ik zie geen blote konten.

George: Opschieten, ik moet poepen !

Pascal: Kiekeboe !

Fred: Als ik mijn borst nou eens flink vooruit steek, dan ziet niemand dat ik bijna 50 ben.

Dick: Gelukkig, ze wassen die T-shirts hier heel erg heet. Zo zie je mijn spierballen tenminste ook nog.

Maas (zittend): Moet dat nou, zo’n groepsfoto ?

Marcel (liggend): Op deze manier kunnen ze mij in ieder geval niet van de foto afknippen.

Ton (hurkend): Dit is de gulden middenweg. Ik ben nu niet klein en ook niet groot.

En daarna ... waren de mannen door het dolle heen , kijk maar op de tweede foto.

• 14 November 2004 - 19:14

Astrid:

Deze opmerking had je natuurlijk niet moeten zeggen, want jawel, je ziet wel dat je geen broek aan hebt!!!
    Das nou jammer.

Gr Lode en Astrid

• 14 November 2004 - 19:24

Joknuffel:

ja dat moet zo'n groepsfoto hoort er allemaal bij :-)
    door ons goedgekeurd
    dikke kus oma,oma en de rest

• 14 November 2004 - 19:57

Lucienne:

Lache!! Alleen jammer dat hij niet op posterformaat is voor boven de bedden van de thuisblijvers!!!

• 14 November 2004 - 20:01

Dick:

Heee dickie,

Je wast toch niet zelf je t-shirts.....want dan worden ze nog kleiner. (hahaha)
    Ik neem aan dat je ook nog aan het werk gaat!!!
    Maar goed, veel lachen met elkaar is ook belangrijk!

Groeten Pa,Ma, Cees en Dianne

• 14 November 2004 - 20:01

Mia:

Ja, Casper we zien het niet, maar we ruiken het wel dat je geen broek aan hebt

• 14 November 2004 - 21:19

Wylene:

hey die clydio

Jij blij kan je EINDELIJK je zonnenbril op !!!
    hahaha je staat er wel HEEL blij op (what a smile). Jullie hebben echt lol.Leuk om te zien.waarneer komen er meer??

ps:Jammer dat ik niet kan inzoomen

groetjessss

• 14 November 2004 - 21:27

Arantis:

Kijk zo nou jah lekker in het zonnige Irak ahaha als er wat gebeurt dan neemt CLYDE de ploeg wel op sleep touw !!!! laterssss

• 14 November 2004 - 21:53

Clary:

Erg leuk die Foto`s!!!!
    We zien nu al naar de volgende uit....
    C+H+M+T.

• 15 November 2004 - 06:40

Maartje:

Als er misschien nog een keer een groepsfoto wordt gemaakt, mag Casper dan ook vooraan staan op een stoel in zijn onderbroek? Gun het oog ook wat he

• 15 November 2004 - 07:37

Annivaca:

Maartje,

Gun het oog ook wat ? Weet je dat zeker ? Maar, we gaan er aan werken hoor ! Je krijgt nog een mooie foto van Casper in zijn onderbroek.

• 15 November 2004 - 09:58

Hoi Mike,

Eindelijk je staat ook eens op een foto. Volgens mij heb je de aftersun al nodig gehad. Hopenlijk volgen er nog veel meer foto's. Succes jullie Wiep, Frieda en Amstel

• 15 November 2004 - 11:47

Mike:

Ziet er scherp uit hoor (en idd: staat wel stoer zo'n beenholster...)
    gr. Pim

• 15 November 2004 - 16:52

Gert:

Pascal,
    Groeten uit de fantastisch wonende kerkstraat in highchurch... ps: al met de bek in t'zand gelegen???

• 15 November 2004 - 17:32

PIM{DUDE}:

HOI PAPA FRANK!
    lEUKE FOTO'S!!!
    sTOERE MANNEN ZIJN JULLIE!
    VOORAL DE 2E FOTO VIND IK LEUK.......MAAR JIJ BENT TOCH DE STOERSTE!!
    KNUFFEL VAN pIM{DUDE}

• 15 November 2004 - 17:39

Noekie:

vet gave foto pappie!!
    je staat er weer goed op hoor!! je dochter is trots op jou!!!!! doe je de groeten aan THEA.......
    toedeledokie!!!kusjes ANOEK

• 15 November 2004 - 17:41

MIKE:

sKATE TEAM CAMP SMITTY, T.A.V.SHEIK ABDUHLA EL MIKE ,WIJ HEBBEN DE IJZERS AL ONDER, ZIJN JULLIE AL GEZANDSTRAALD,KAMELENKUTJES. HOU DE LIPPEN NAT HE. DOEG EN HOU JE DINGETJE HARD. DE WAR.

• 15 November 2004 - 20:17

Ben En Jacqueline:

Leuke foto's Ton, gaat jullie vast wel lukken daar met deze groep, veel succes en security gewenst zoals ze bij de klu zeggen check six en have fun whilst patrolling

• 15 November 2004 - 21:03

Spekzool:

Stoere foto jongens. Frank, je hebt ze goed in de hand. Eenheid van tenue zit er goed in. Ga zo door.
    DKR, Toch maar goed dat we jaren geleden GB en PD ervaringen hebben uitgewisseld, komt nu goed van pas.

• 16 November 2004 - 18:12

Mike:

HEE STOERE FOTO MAN!! Volleybalse,en drink genoeg watertjes!! Oh ja en werkse he...
    xx lou

• 16 November 2004 - 18:13

Elly Van Der Wei:

Berichtje voor Wibo (en de rest).
    Wat leuk, zo'n eigen webpagina, waar je alle zin en onzin op kwijt kunt.
    Veel sterkte jullie met z'n allen. Het wordt vast een ervaring om nooit weer te vergeten en dan hoop ik vooral vanwege de mooie dingen die jullie meemaken.
    Jullie groep ziet er trouwens uit of kunnen ze alles aan!

groetjes,
    Elly

• 16 November 2004 - 18:18

Willem Binkhorst:

De stemming zit er goed in bij jullie. Dat was al tijdens de opleiding en ik zie dat het nu nog goed is. We hebben gisteren (15/11) de rest van de groep in Schaarsbergen uitgezwaaid. De mensen reageerden over het algemeen "laten we nu maar gaan" de voorbereiding heeft nu lang genoeg geduurd. Ik wens jullie een hele goede en een gezonde tijd toe.

Willem Binkhorst

• 16 November 2004 - 18:34

Wibo:

He broeder
    Zo te zien vermaak je je wel, houden zo dan vliegt de tijd om. Hier is alles ok

Groetjes Thom&Femke

• 17 November 2004 - 11:14

!:

Wil iedereen er aan denken dat er geen achternamen gebruikt worden!

• 17 November 2004 - 12:30

Dickie!:

He zonnestraaltje! die spierbundels zien er goed uit kerel! wel goed onderhouden daar in de fitness he!
    Hou je taai daar, ik kon het dus jou lukt het zeker!
    Groot van je oud carpoolmaatje shoot!

• 17 November 2004 - 12:55

Tamara (zus Van Rob Van Kmar Sfir 4):

Heb ik op een foto bij het vorige bericht nou goed gezien, dat het door sfir 4 aangelegde grasveld(je) op begint te komen??? Ik dacht zowaar een paar grassprietjes te zien. Heeft Rob dan toch zijn weddenschap gewonnen, hij had namelijk alle vertrouwen erin dat het graszaad dat hij had meegegnomen ook sterk genoeg was en voor zijn vertrek boven zou komen!

• 17 November 2004 - 13:18

Wibo:

Hi broer
    wat sta je er weer verschrikkelijk serieus bij(ha ha) nee hoor, leuke foto. en ik hoop dat alles verder ook goed gaat!! Liefs Anna

• 18 November 2004 - 17:01

DICKIE:

Hee Dickie, ziet er goed uit die foto en inderdaad, je spierballen komen er mooi in uit...ik zeg altijd maar zoo...:)

Liaantje

• 22 November 2004 - 19:16

Mike:

hay mike, alles goed met je? ik vind ook dat je stoer op die foto sta hoor! ik zal je nog ff een mail sturen van de week! az gaat lekker! az-rkc 3-0. groetjes renée succes nog!